יום ראשון, 15 באפריל 2012

הטורקים של נחלת בנימין


בשווארמה כמו בכל סוג אחר של אוכל יש אסכולות שונות לגבי חווית האכילה. 
יש את אלו המאמינים בחדשנות ושילוב ודוגמא מצויינת לכך היא השווארמה במלאווח; ויש את אלו הגורסים כי יש לשמור את החוויה אותנטית עד כמה שאפשר; ב"טורק לחמג'ון" דבקים באסכולה השניה. מבחינתי כל עוד יש יישומים איכותיים לכל אחת מהפילוסופיות הללו אני מקבל את שתיהן בשמחה.

בטורק לחמג'ון נתקלתי במסגרת עבודתי באזור נחלת בנימין כאשר חיפשתי לאכול משהו בצהריים, וכאן המילה "נתקלתי" היא בתרתי-משמע...פשוט נתקלתי בתור של האנשים הצובאים על פתח המסעדה. אך הצוות המפעיל את המסעדה התמודד עם העומס בצורה יעילה ואדיבה.

במסעדה הסתובבו להם בשמחה שלושה סוגי שווארמה – כבש, פרגית והודו, שלושתם עסיסיים טריים ומתובלים בצורה עדינה אשר לא מאפילה על טעמו המצוין של הבשר. בנוסף לכך הסלטים טריים והמבחר מגוון (לי אמנם חסרה האפשרות להוסיף גם יוגורט לקבלת החוויה הטורקית המלאה, שלצערי נמנעת במקומותינו משיקולי כשרות, אך זה רק אני).

אך השוס האמיתי הוא הלחמג'ון – לאפה אשר נאפית יחד מעט בשר כבש, עגבניות ומעט פטרוזיליה.
מבחינתי השילוב המושלם הוא שווארמה פרגית מגולגלת בלחמג'ון, בתוספת טחינה וסלט וזהו...כל המוסיף גורע...
ולסיום לקבלת חווית אוכל רחוב אורבנית מושלמת, מומלץ לקחת מנת שווארמה מטורק לחמג'ון
למצוא ספסל ראוי ומוצל בשדרות רוטשילד ולאכול תוך צפייה בעיר החולפת פניך...לא צריך יותר מזה...תאמינו לי..



טורק לחמג'ון בשעת ערב לקראת סגירה



הנתונים היבשים

זהות השווארמה:  שווארמת כבש, פרגית והודו עסיסיות ומטובלות בעדינות.

גודל המנות: גדולות.

הסלטים: מגוונים וטריים.

היחס ללקוחות: אדיב ויעיל גם בשעות הלחץ.

האם עדיף לשבת או לקחת: עדיף לקחת במיוחד בצהריים כאשר המסעדה עמוסה מאוד יותר נעים על ספסל בשדרות רוטשילד (מרחק כ- 4 דקות הליכה משם) 

יוקר המחיה: מחיר שווה לכל נפש בהתאם למדד השווארמה הכלל ארצי: בפיתה (22 שקלים), בלאפה (27 שקלים), בלחמג'ון (27 שקלים), בצלחת (35 שקלים).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה