כבר כתבנו כאן בעבר שהשווארמה פנים רבות לה ומספר חבלי ארץ טוענים כי הם ורק הם המקור
למאכל הפופולארי, לא זו אף זו הוויכוחים נסובים גם סביב מקורו של אחד מכלי הקיבול
הנפוצים ביותר בו מוגשת שווארמה בדרך כלל – הפיתה, אשר מקורה הוא כנראה יווני. לכן
שמחתי לגלות את ניקוס גאליס בנמל ת"א,
מקום אשר מכין סופלאקי – שיפודים יווניים, וכמובן את מנת הדגל שלו, גירוס - שווארמה
יוונית גאה.
בניקוס
גאליס ניכרת ההשקעה בחוויה היוונית, הלאפות מיובאות מיוון, מי שמעוניין בכך יכול
ללגום אוזו עם ארוחתו ועיצוב המסעדה בצבעי כחול לבן עם כסאות עץ וקש משרים אווירה
של מסעדת רחוב אוטנטית באיי יוון, אך מבחינתי יש למסעדה מעלה חשובה מאלו – כמה שווארמיות
בארצנו יכולות להתהדר בכך שהן בקו ראשון לים?
יאסו ניקוס !
הערת הבהרה:
כפי שהעיר דן ובצדק, למקום שמגיש גירוס עם יוגורט אין ולא יכולה להיות תעודת כשרות. לכן מאחר שלא הבהרתי זאת מספיק:
לספולאקי בר - ניקוס גאליס אין תעודת כשרות ! אך למי שהעדרה של תעודת כשרות לא מפריעה לו, ובכל זאת לא מעוניין לערב בשר וחלב קיימת האפשרות להוסיף טחינה כתוספת במקום ציזיקי למנות המצויינות המוגשות שם.
הנתונים היבשים:
גודל המנות: המנה הגדולה סבירה, הקטנה מתאימה לילדים במקרה הטוב
בשונה מרוב שווארמיות ארצנו, בהם שיפוד השווארמה מונח ומסתובב בינות
לגופי חימום חשמליים הצולים אותו; אצל ניקוס גאליס גורסים כי עליו להיות מונח
לרוחב מעל לגריל פחמים ובתוך מתקן אשר מאפשר את העלאתו והורדתו של השיפוד מעל
הגריל כדי לשלוט בטמפרטורת הצליה. אך ההבדלים אינם מסתיימים כאן וניכרים גם בלאפה
ובתוספות; הלאפה היוונית נמשחת בשמן זית וניצלת קלות על הגריל, לפני שהיא ממולאת
בגירוס; ואילו התוספות כוללות ציזיקי
ורוטב מלימונים כבושים כמו גם טחינה, רוטב פיקנטי מעגבניות טריות, בצל סגול וחסה.
כדרכי רציתי לקבל את החוויה היוונית המלאה, לכן הזמנתי מנה של גירוס
בלאפה עם תוספת ציזיקי, רוטב לימונים כבושים, סלסת עגבניות טריות ובצל סגול (שומרי
הכשרות יוכלו להמיר את הציזיקי בטחינה). לאחר הנגיסה הראשונה עלתה בי הכרה -
שווארמה יודעת לדבר יוונית נפלא... השווארמה העשויה מבשר טלה והודו הייתה עדינה
ועסיסית; כאשר הלאפה, שנצרבה קלות בשמן זית על הגריל, תרמה לעסיסיותו של הבשר והייתה
פריכה במידה אך לא יבשה; הציזיקי, רוטב הלימון הכבוש, סלסת העגבניות והבצל הסגול
הוסיפו למנה פיקנטיות ורעננות נעימה.
יאסו ניקוס !
הערת הבהרה:
כפי שהעיר דן ובצדק, למקום שמגיש גירוס עם יוגורט אין ולא יכולה להיות תעודת כשרות. לכן מאחר שלא הבהרתי זאת מספיק:
לספולאקי בר - ניקוס גאליס אין תעודת כשרות ! אך למי שהעדרה של תעודת כשרות לא מפריעה לו, ובכל זאת לא מעוניין לערב בשר וחלב קיימת האפשרות להוסיף טחינה כתוספת במקום ציזיקי למנות המצויינות המוגשות שם.
הנתונים היבשים:
המקום: ניקוס גאליס סופלאקי בר- התערוכה 3 , תל-אביב (נמל תל אביב מול אגדיר הוטל)
תצוגת google streetview: (התמונה צולמה לפני שניקוס גאליס נפתח)
אתר: http://www.rol.co.il/sites/nikosgalis/
זהות השווארמה: שווארמת טלה הודו מעורבת, מתובלת בעדינות.תצוגת google streetview: (התמונה צולמה לפני שניקוס גאליס נפתח)
אתר: http://www.rol.co.il/sites/nikosgalis/
גודל המנות: המנה הגדולה סבירה, הקטנה מתאימה לילדים במקרה הטוב
הסלטים: טובים
היחס ללקוחות: אדיב ונינוח
האם עדיף לשבת או לקחת: לשבת ועדיף בחוץ - שווארמה + נוף לים כל מילה נוספת מיותרת מבחינתי
יוקר המחיה: יקר ביחס למדד השווארמה הכלל ארצי: 29 ש"ח למנת גירוס קטנה, 37 ש"ח למנה גירוס גדולה
נכון לזמן כתיבת הפוסט.
נכון לזמן כתיבת הפוסט.
לי כחילוני זה לא משנה אבל רציתי להגיד שלמקום שמגיש שווארמה ביוגורט לא יכולה להיות תעודת כשרות. אז זה מה שנקרא כשר לחילוניים וחשוב לא להטעות מסורתיים ודתיים !
השבמחקבכל מקרה פתח לי את התיאבון התיאור שלכם ! אני אקפוץ לשם בקרוב ...
תודה לך דן, תגובתך אכן מאירה נקודה חשובה, אוסיף פסקת הבהרה בנושא לפוסט.
מחקובכל מקרה נשמח לקרוא את רשמיך לאחר שתבקר שם אם תבחר לחלוק אותם עמנו.
באתי ...חיפשתי... ולא מצאתי.... למה בארץ מדווחים על מקומות חדשים ואף פעם לא על מקומות שנסגרים ?
השבמחקשאלה טובה חווה. אכן, למרבה הצער, נראה שהמקום אינו עוד עמנו... http://www.namal.co.il/namal-eat-and-drink.aspx
השבמחק