יום שישי, 15 בינואר 2016

המלצות הWHO לגבי בשר מעובד והרהורים שווארמיים

בעצם, היינו אמורים לדבר על זה כבר לפני כמה חודשים, אבל דבר רדף דבר, ושנה חדשה הגיעה.

ובכל זאת: איך אפשר לזלול שווארמה בכל פה עם כל הידיעות המפחידות האלה ?

אז נכון, הידיעה שארגון הבריאות העולמי קבע כי אכילת בשר מעובד מעלה את הסיכון לחלות בסרטן לא היתה משמחת במיוחד.

גם כך חובב שווארמה צריך להתמודד עם שאלות כאלה ואחרות על דיאטה ושווארמה וכיצד הן מתיישבות יחד (קשה לעשות זאת כאשר פיתה, צ'יפס, חומוס ושאר ירקות מתעקשים להישאר בתמונה). ועכשיו החדשות המצערות האלה?

למרבה השמחה, בהקשר של הבשר המעובד, ארגון הבריאות העולמי בא לעזרם של חובבי השווארמה, ומיהר להודיע כי לא היתה כאן כוונה להנחות "להפסיק לגמרי לאכול בשר".
על פי ההבהרה -
  1. בשר הוא חשוב כי יש בו מרכיבי תזונה; 
  2. הוא איננו מסוכן כמו זיהום אוויר או סיגריות. 

אז מה עושים עם זה?
אם אתם חרדים לבריאותכם, ובאמת עושים משהו עם החרדה הזו, ההמלצה של משרד הבריאות שלנו היא ברורה:
  1. לצרוך לא יותר מ-1-2 מנות לחודש של בשר מעובד
  2. ולא יותר מ-1-2 מנות בשבוע של בשר לא מעובד.

מממ.... עצוב. נו טוב. מה אפשר לעשות.
אלה החיים המודרניים.
אם אתם לא אדם קדמון, ולא בוחרים בדיאטה הקרויה על שמו, ובוחרים להאמין לרציונל אותו מובילים חוקרי הרפואה, אין מנוס מהמסקנה - לא אוכלים יותר מ-1-2 מנות שווארמה בחודש.

אבל אם נאכל שווארמה רק פעם בחודש, אז כדאי לוודא שהיא תהיה באמת טובה, נכון ?
כלומר, נוכח המציאות החדשה, החשיבות של הכרות מקומות המזון האיכותי, הבאמת איכותי, רק עלתה.

בד בבד עם החשיבות הרבה של המלצות טובות, נוצרה בעיה לאלה המשתעשעים בכתיבתן. המשמעות המעשית של ההמלצות הבריאותיות האלה תביא אותנו, האוכלים והכותבים, להעדיף שווארמיות איכותיות שאנחנו כבר מכירים, על פני התנסויות חדשות. אחרת נימצא אוכלים ובוכים.
עכשיו לך ותמשיך לכתוב בלוג שווארמה עם המלצה שכזו.

אז אם יש דבר אחד וודאי שאפשר לחזות על סמך המלצות הWHO, זה שהתדירות הנמוכה יחסית של הדיווחים על מקומות חדשים כאן אצלנו בבלוג,  צפויה לרדת משמעותית בשנה הקרובה.
לרדת? שואלים קוראי הבלוג בתדהמה. האומנם יש ממה לרדת?
כן, נשיב בעצב.
ככה זה.
אל תאשימו אותנו.
תאשימו את החיים המודרניים.
ונאחל לכולנו רק בריאות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה