יום חמישי, 25 באוקטובר 2012

כתר המזרח בתל-אביב

בעודי הולך לי  ברחוב אבן-גבירול  בת"א לקראת צהריים


חשתי לפתע שבטני קוראת קריאת-מחאה. התבוננתי סביבי ונזכרתי שבצדו השני של הרחוב שוכן לו מוסד קולינארי שוורמאי ידוע ורב-מסורת.



חציתי את הכביש בזהירות ובבטחה, בהתאם להנחיות הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, וניצבתי על פתחה של מסעדת כתר המזרח.



כתר המזרח היא מסעדה ותיקה, רבת מוניטין והיצע, אבל אני הגעתי אליה בעניין אחד ויחיד: השווארמה.

והשווארמה המוגשת במקום היא מעולה. תבלון מעניין ונוגע לחיך ולבטן. טעם מיוחד שכזה, מהסוג המאפשר לך לאכול את השווארמה גם ללא כל תוספת שהיא, אבל ההתלבטות קשה כי הסלטים במקום טריים וטעימים והחמוצים מעולים וממכרים. בהחלט דוגמא חיובית לכלל "איש הישר בעיניו יעשה".

מדובר בחברה של כבוד בליגת-העל של שווארמות-ישראל, ובמקום שבהחלט מצדיק סטייה מהדרך לשם הביקור בו.

הערה למחפשים את מזונם המהיר בשעות הערב המאוחרות: בדומה למסעדות מזרחיות אחרות מסוגה, כתר המזרח נסגרת מוקדם. אחרי 20:00 בד"כ אין עם מי לדבר.

הנתונים היבשים:

המקום: רח' אבן גבירול 115 בתל-אביב

הצג מפה גדולה יותר

 גודל המנות: נדיבות.

הסלטים: מגוונים, טריים וטעימים

היחס ללקוחות בזמני עומס ובזמנים אחרים: אדיב וזריז.

האם עדיף לשבת או לקחת: אפשר בהחלט לשבת, אבל בתל-אביב יש כל-כך הרבה אפשרויות אחרות.

יוקר המחיה: 29 ש"ח למנה בפיתה (מעט יקר בהשוואה למדד השווארמה הכלל ארצי), נכון לזמן כתיבת הפוסט.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה